Over mij

Mijn naam is Marjolein Dorresteijn (1972). Ik woon in Driebergen, samen met mijn man en zoon (19) en heb een dochter (21) op kamers. Na mijn studie biologie en later milieukunde aan de Universiteit Utrecht heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven als consultant gewerkt. Omdat dat niet echt de vervulling gaf die ik zocht, maakte ik daarna de overstap naar een kinderboerderij, waar ik met veel plezier met kinderen en dieren werkte.

Kinderen en de vragen die zij met zich mee brengen hebben me altijd zeer geboeid. Ik heb me verdiept in de pedagogiek en heb in mijn periode van fulltime moederschap heel goed kunnen oefenen aan mijn eigen bewustwordingsweg. In 2009 ben ik Kunstzinnige Therapie gaan studeren aan de Hogeschool Leiden. Een studie waar tot mijn opluchting zowel mijn verstand als mijn gevoel mee mochten doen.

Mensen, met al hun gevoelens, talenten en eenzijdigheden, vind ik mateloos boeiend. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook in loondienst als kunstzinnig therapeut in de specialistische jeugd psychiatrie met jongeren met complexe problematiek.

Als kunstzinnig therapeut vind ik het belangrijk iemand volledig serieus te nemen. Liefdevolle acceptatie van alles dat zichtbaar wordt is daarbij voor mij van levensbelang.