Voor wie

Kunstzinnige therapie is een laagdrempelige vorm van therapie. Hoewel mensen regelmatig uitroepen: “Maar ik kan helemaal niet goed schilderen hoor!”, blijkt in de praktijk iedereen in staat te zijn om een betekenisvol en waardevol kunstwerk te maken. Vaak geeft dat ook veel voldoening! De mogelijkheden binnen de kunstzinnige therapie zijn groot, de materialen heel divers. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden bij rouwverwerking, concentratieproblemen, (faal-)angstklachten, psychiatrische problematiek en zeker ook ter versterking van het zelfvertrouwen.

Ik werk met mensen van alle leeftijden, vanaf ongeveer 6 jaar.

Hoewel kunstzinnige therapie veel inzicht in jezelf kan geven, is het geen vervanging van bijvoorbeeld psychiater of huisarts. In een therapeutisch traject met een andere specialist kan kunstzinnige therapie veel toevoegen. Het gesprek in woorden en het ‘gesprek’ in beelden verrijken elkaar in dat geval.Therapeutisch traject

Een therapeutisch traject ziet er in principe als volgt uit:

  • Kennismaking

  • Diagnostische sessies (minimaal 2)

  • Bespreken doel en traject

  • Therapie
    Een indicatie van het aantal sessies (bijvoorbeeld 12) wordt vooraf bepaald, maar kan altijd worden ingekort of verlengd.

  • Evaluatie en afronding

Klik hier voor de Privacyverklaring met betrekking tot je persoonsgegevens.